Felhívás - Pedagógus továbbképzésképzés

2021AUGUSZTUS02 - 03

2021 augusztusában, a roma holokauszt nemzetközi emléknapjához kapcsolódóan, a Tom Lantos Intézet képzést szervez középiskolában tanító pedagógusok, valamint tanodák, civil szervezetek és fiatalokkal dolgozó oktatási szakemberek számára. A képzés a roma holokauszt történetére alapozva nyújt eszközöket a szabadság, az alapjogok, a közösségi felelősség és a szolidaritás fogalmának megismertetéséhez.

A képzést az Oktatási Hivatal 2019-ben pedagógus továbbképzési programként akkreditálta.

A képzés az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Ha szaladok, agyonlőnek, ha megállok, agyonvernek című könyv témaköreit és egyes fejezeteit dolgozza fel, az ehhez készült, osztálytermi munkát megkönnyítő tanári segédlet felhasználásával. A továbbképzésen a résztvevők:

  • rövid áttekintést kapnak az európai roma történelemről és a roma holokausztról;
  • interaktív, kooperatív és kiscsoportos munkára alapozó, sajátélményű gyakorlatokon keresztül ismerkednek meg a tanagyag moduljaival és azok felhasználási lehetőségeivel;
  • együttműködést, közösségi felelősséget, állampolgári kompetenciát és demokratikus vitakultúrát fejlesztő módszereket sajátítanak el;
  • gyakorlatorientált felkészítést kapnak az előítéletesség megelőzésére és kezelésére.

 

A képzés helyszíne és időpontja: Budapest, 2021. augusztus 2-3.

 

Jelentkezés:

Jelentkezni a következő linken található adatlap kitöltésével és elküldésével lehet:JELENTKEZEM

Jelentkezési határidő: 2021. július 25.

A kétnapos pedagógus-továbbképzésen való részvétel ingyenes. A nem Budapestről érkező résztvevők utazási, ellátási költségeit fedezzük, és szükség esetén szálláslehetőséget biztosítunk számukra.

A jelentkezés során begyűjtött személyes adatok kezeléséről és annak céljairól a honlapunkon található adatkezelési tájékoztató szolgál részletes információval.

További információért keresse bizalommal Fejős Lászlót, a Tom Lantos Intézet ’Romák emberi és állampolgári jogai’ c. programjának munkatársát a   email címen vagy +36-70-396-1321 telefonszámon.

 

Vissza